Президент України Володимир Зеленський разом зі своєю дружиною Оленою відвідали Ватикан і зустрілись із Папою Римським Франциском. Туди вони прибули з офіційним візитом. Український лідер написав враження від зустрічі на своїй сторінці в Іnstagram і назвав її моментом істини.

Зеленський у Ватикані, фото скріншот з Інстаграм

"Наче перевірка на справжність. Ми говорили про найважливіше для України – припинення війни на Донбасі. Папа Франциск робить усе можливе для досягнення миру та гармонії в різних куточках світу. Він неодноразово молився за мир і в Україні", - зауважив президент.

Зустріч з Папою Римським, фото Іnstagram

Український лідер повідомляє, що за 2 місяці після "Норманду" в Парижі, він просив допомогти зі звільненням українців, полонених на Донбасі, в Криму та Росії. Просив допомогти з досягненням миру та стабільності у нас. І відчув розуміння й надію.

"Буде знаково, якщо Його Святість прийме моє запрошення і відвідає Україну. Впевнений, що він має побувати не лише у столиці. Щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на Донбасі, треба їхати на Донбас. Аби стати "Президентом миру", як назвав мене Папа, я маю зробити все, щоб, їдучи Донбасом, бачити усміхнені обличчя, кольорові дитсадки та школи, сучасні лікарні й добрі дороги, чути дитячий сміх і знати, що війна в Україні – страшний спогад, якого світу не забути", - підсумував президент.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зустріч з Папою Римським, фото Іnstagram

Зустріч з Папою Римським, фото Іnstagram

Нагадаємо, раніше Зеленський вирушив з візитом до Папи Римського, деталі поїздки в Італію та Ватикан.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський під час офіційної зустрічі з Папою Римським Франциском у Ватикані попросив допомогти зі звільненням громадян України

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський оголосив себе "президентом миру" після зустрічі з Папою Римським.