Президент України Володимир Зеленський вважає, що президент РФ Володимир Путін розуміє, що війну на Донбасі треба закінчити.

Під час робочої поїздки Зеленського держави до Львівської області, він дав інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна", в якому, зокрема, розповів про відносини з Росією.

Зеленський вважає, що Путін під час зустрічі в нормандському форматі "зрозумів" його, зокрема щодо завершення війни на Донбасі.

″Я впевнений, що він мене зрозумів, дуже прозоро зрозумів. Здається, що якщо такий контакт, очі в очі, ти відразу розумієш, хто перед тобою, що за людина. Не дивлячись на всі дані розвідки. Мені здається, що він мене зрозумів. І він розуміє, що треба закінчити цю війну″, — сказав Зеленський.

Зеленський також вважає, що Російська Федерація готова «думати» над уточненням тексту Мінських домовленостей, а припинення війни на Донбасі стане перемогою і для самої РФ.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

″Я називаю це ″гнучкістю Мінська″. Всі повинні зрозуміти. Мені здається, що Німеччина і Франція це зрозуміли. Мені здається, я відчув настрій, що Росія готова про це думати. На жаль, воно так звучить заплутано і дипломатично, але готова про це думати. Це вже хоч ниточка, можливість про це говорити, що слухайте, так, як там записано, воно не працює″, — сказав президент.

Зеленський додав, що дискусії про порядок виконання Мінських угод у нинішньому їхньому вигляді або дуже сильно розбурхують суспільство всередині України, або дуже сильно не влаштовують Росію, або не вписуються в бачення Німеччини і Франції.

″Мені здається, що на останній зустрічі ми зрушили. Ми не припинили вогонь, зрозуміло, це мінус, ми отримали людей — це плюс. Але це все одно такий баланс, це не перемога, перемога в питанні війни — це кінець війни, це мир, це перемога, точно, для всіх. Я впевнений, чесно, я не знаю, чи впевнена в цьому Росія, але я впевнений, що це перемога для Росії — кінець війни. Це для них перемога не над Україною, а над собою″,- вважає Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленського змусили виправдовуватися за "слуг народу"

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський анонсував масштабну чистку у "Слузі народу"

Також Знай.ua писав, пенсіонери почули від Зеленського неприємну правду