Балістична експертиза засвідчила, що український катер "Бердянськ" в листопаді 2018 року був пробитий бронебійним снарядом, випущеним з російського військового гелікоптера Ка-52. Це зайвий раз підтверджує агресивний характер нападу Росії на українські кораблі в Керченській протоці.

Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський під час засідання форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки у Відні, повідомляє Укрінформ.

Ударний гелікоптер Ка-52

"Ми хотіли б звернути увагу делегацій на результати балістичної експертизи пошкоджень, завданих під час атаки на три українських кораблі та їхні екіпажі з боку Російської Федерації 25 листопада 2018 року. Ці кораблі було повернуто Росією до України в листопаді минулого року відповідно до обов'язкового наказу Міжнародного трибуналу з морського права. Пробоїна у бронетанковому катері "Бердянськ" виникла в результаті прямого попадання бронебійним снарядом, випущеним з ударного вертольота Ка-52 ВМФ Росії", - заявив Лоссовський.

український катер Бердянськ, фото: delo.ua

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

За словами Лоссовського, ці докази "чітко підтверджують агресивний і незаконний характер дій, які Росія здійснила в Чорному морі в листопаді 2018".

Інші два кораблі "Яни Капу" і "Нікополь" відправили на завод для ремонту.

Українська делегація раніше вже надавала Форуму ОБСЄ з безпеки співробітництва детальну інформацію про серйозні пошкодження і факти мародерства, вчинені російською стороною на захоплених катерах, додав Лоссовський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, захоплені державою-окупантом РФ українські військові катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" повернулися до України пограбованими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія передала кораблі ВМС Україні

Також Знай.ua писав, у Криму зробили гучну заяву щодо повернення захоплених Путіним українських кораблів