Презентація успіхів уряду Гончарука обійшлася українцям в 84 тисяч гривенеь. Отримала ці гроші приватна компанія, яку очолює дружина топ-менеджера "Нафтогазу" Андрія Фаворова.
Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський.

У середу, 19 лютого, Кабмін Гончарука відзвітував про свою роботу президенту Володимиру Зеленському. Однак, українців більше зацікавило не те, яку "велику і важливу" роботу провів уряд, а сума, яку цей самий Кабмін заплатив за підготовку цієї звітності.

Як з'ясувалось, на презентацію звіту витратили 84 тисячі гривень. У кошторисі презентації зазначається, що 36 тисяч витрачено на послуги графічного дизайну, ще 24 тисячі - на підготовку текстів і їхнє редагування.

"Слуга" Дубинський відшукав "креативного" автора презентації. Ним виявилась Анастасія Магонова - дружина заступника голови "Нафтогазу"Андрія Фаворова - ексменеджера Ахметова і друга Путіна. Саме її компанія "Магонова і партнери" виграла тендер.

Презентаторша Гончарука, которая за 84 тысячи гривен сделала ему слайдики про работу Кабмина - жена зампреда НАК...

Geplaatst door Александр Дубинский op Woensdag 19 februari 2020

Анастасія Магонова

Те, що компанія "Магонова і партнери" виграла тендер Кабміну, підтверджує інформація на електронній платформі "ProZorro". Конкурентів у цих піарщиків не виявилося і в результаті "Магонова і партнери" підготували презентацію на 309 сторінок, яка більше схожа на великий аналітичний довідник.

Що стосується візуалізації, то графіка виглядає дость скромно. Якшо "прошерстити" інтернет, то виконання такої роботи можна замовити за значно менші гроші.

Однак, справа навіть не у вартості презентації. Тут інше питання - чому підготовку презентації уряду доручили стороннім людям а не безпосереднім працівникам Кабміну?

Якщо врахувати, що на утримання Кабміну в бюджеті закладають 1,77 млрд грн, то виникає логічне питання - чому створення презентацій там робити нема кому. Питання не лише логічне, а й риторичне.