Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов звернувся до українців з інформацією про перші результати боротьби з тіньовою зайнятістю.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Милованова в мережі Facebook.

За його словами, п'ята частина всіх українців працюють без трудової книжки. Як відомо, така ситуація — великий ризик залишитися без грошей і компенсації.

Робітники, autocentre
Робітники, autocentre

"Це ризик для працівника залишитися без грошей і компенсацій (при травмі, наприклад), а для роботодавця - отримати штраф до 141 тис грн. Два тижні інспектори ходили по підприємствам і пояснювали важливість оформлення трудових відносин. Відвідали 184319 підприємств. Виявили 315 суб'єктів, які здійснюють господарську діяльність без державної реєстрації та використовували незадекларований роботу. Тобто цих підприємств не існує, але люди там працювали. 700 українців взагалі жодним чином не оформлено. Це не рабство? Поки інспектори працювали "в полях", роботодавці почали масово відправляти до податкової повідомлення про оформлення трудових відносин. На роботу у сфері торгівлі, тимчасового розміщення і громадського харчування оформили понад 123 000 людей. Дуже крутий результат.", - пише міністр.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У підсумку, Тимофій Милованов розповів, що відбуватиметься далі з такими роботодавцями.

"Зараз йде інспекційна кампанія — коли інспектори вже не роз'яснюють, а штрафують тих, хто так і не уклав трудові відносини з найманими працівниками. Далі — рейди по підприємствах будівельної галузі, сільського господарства, транспорту. Ми повинні дати українцям можливість працювати легально і отримувати за це гідну зарплату.", - додав міністр.

Публікація Тимофія Милованова, Facebook
Публікація Тимофія Милованова, Facebook

Українці відреагували на цю інформацію з часткою критики і влаштували в коментарях під публікацією справжню бурю:

Коментарі під публікацією Тимофія Милованова, Facebook
Коментарі під публікацією Тимофія Милованова, Facebook

Коментарі під публікацією Тимофія Милованова, Facebook
Коментарі під публікацією Тимофія Милованова, Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Марина Порошенко примчала до Марусі Звіробій, причина вражає.

Як повідомляв Знай.uа Романенко вказав на головну проблему Зеленського щодо Донбасу.

Знай.uа писав, Милованов запропонував заробляти на коронавірусі.