Днями британські ЗМІ повідомили про можливий візит президента США Дональда Трампа і прем'єра Британії Бориса Джонсона в Україну по дорозі до Москви на 9 травня. З цього приводу офіційну заяву зробив глава МЗС Вадим Пристайко.

Виявилося, що офіційно інформація про можливе візит в Україну президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона не підтверджена. Водночас він підтвердив, що обидва політики запрошені Києвом.

Вадим Пристайко, фото з сайту МЗС
Вадим Пристайко, фото з сайту МЗС

"Президент США запрошений в Україну. Також запрошений і прем'єр-міністр Великобританії. І як раз про них обох йшла мова в статті The Guardian, яка не підтверджена офіційними каналами", - сказав Пристайко. Вадим Пристайко

Також Пристайко повідомив, що у відповідь Джонсон і Трамп запросили українську сторону зробити візит у відповідь, коли буде можливість. Однак наразі про дати поїздок мова не йшла.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Дональд трамп, фото Getty Images
Дональд трамп, фото Getty Images

В листопаді 2019 року Трамп заявив, що хотів би бути присутнім в Москві 9 травня на урочистостях з нагоди Дня Перемоги, але не знає, чи зможе поїхати. У Кремлі ж заявили, що планують запросити на заходи в Москві ряд світових лідерів, в тому числі президента України Володимира Зеленського. Водночас в Офісі президента повідомили, що Зеленський запрошення не отримував.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше