Сполучені Штати Америки мають намір здійснити повне виведення американських військових з Афганістану. Повідомляється, що США та ісламістське угруповання "Талібан" 29 лютого підписали мирну угоду, покликану покласти край 18-річній війні в Афганістані.

"США прагнуть вивести всіх військових протягом 14 місяців", - говориться в американо-афганської декларації за підсумками переговорів з талібами.

США виведе війська з Афганістану, скріншот: YouTube
США виведе війська з Афганістану, скріншот: YouTube

Зазначається, що зараз в Афганістані дислокуються близько 14 000 американських військовослужбовців. Більшість з них займаються підготовкою і консультуванням афганських військових.

Мирну угоду між США і рухом "Талібан" було підписано 29 лютого. Підписаний документ зобов'язує США протягом 135 днів скоротити кількість своїх військових з 14 тис. до 8,6 тис. За 14 місяців після укладення угоди війська США і союзників повинні повністю покинути територію Афганістану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вашингтон понад рік веде переговори з талібами, щоб укласти угоду, в рамках якої з Афганістану буде виведено американський контингент в обмін на гарантії безпеки і обіцянку провести мирні переговори з урядом в Кабулі.

Скріншот: Телеграм
Скріншот: Телеграм

Скріншот: Twitter
Скріншот: Twitter

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше