Росія стоїть за масштабною дезінформаційною кампанією у соціальних мережах, спрямованою на роздмухування паніки у багатьох країнах світу щодо епідемії коронавірусу.

Про це розповів інформагенству AFP представник Державного департаменту США, відповідальний за інформаційне протистояння з Кремлем.

З 20 січня 2020 року з тисяч акаунтів під управлінням живих людей почали публікуватися повідомлення провокативного антизахідного характеру, одночасно багатьма мовами - англійською, французькою, іспанською, італійською і німецькою. Дописи поширювалися в соціальних мережах Twitter, Facebook і Instagram.

Зміст повідомлень досить схожий, і у багатьох аспектах співпадає з посилом російських пропагандистських ЗМІ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На відміну від попередніх прокремлівських дезінформаційних кампаній, поширення панічних настроїв і чуток про коронавірус триває впродовж довгого періоду часу.

Епідемія коронавірусу,  фото: AFP / STR
Епідемія коронавірусу, фото: AFP / STR

Повідомляється, що "фабрика тролів" вже нанесла суттєву шкоду протиепідемічним заходам в Африці і Азії, але негативний вплив також спостерігається у розвинених країнах Заходу.

У Держдепі стверджують, що однією з цілей російського втручання є удар по міжнародном авторитету США.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше за межами Китаю коронавірус підкосив відразу 99 людей, серед жертв – українці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус заразив американську економіку, в Білому домі зробили невтішні прогнози.

Також "Знай.ua" писав, що невдовзі коронавірус залишить людей у спокої, коли зникне смертельна хвороба.