У YouTube раніше з'явився ролик із нападом на чеченського блогера-емігранта Тумсо Абдурахманова, який критикує главу Чечні Рамзана Кадирова та є "кровним ворогом" одного з чеченських високопосадовців.

Ролик розмістила Чеченська правозахисна асоціація Vayfond 26 лютого, хоча у соцмержах висловлюють сумніви у тому, чи він справжній. Варто зауважити, що пізніше відео, завантажене Vayfond зникло з YouTube - вказано, що воно порушує правила відеомережі, повідомляє BBC.

Тумсо Абдурахманов, скріншот з відео
Тумсо Абдурахманов, скріншот з відео

"Сьогодні вдень було скоєно замах на відомого чеченського блогера Тумсо Абдурахманова. Невідомий якимось чином проник в квартиру Тумсо і спробував убити його молотком, поки той спав. Але зав'язалася бійка, у ході якої Тумсо вдалося знешкодити нападника і викликати поліцію. Сам Тумсо перебуває в лікарні.", - розповіли правозахисники.

Варто зауважити, що місце, де стався напад не уточнюється. Відомо, що Тумсо приховує місце свого проживання. Раніше було відомо, що він жив у Грузії, потім — у Польщі. У Vayfond також додали, що саме у день нападу виповнилося 40 років Магомеду Даудову, який оголосив кровну помсту Тумсо.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Тумсо Абдурахманов, скріншот з відео
Тумсо Абдурахманов, скріншот з відео

Водночас у соцмережах висловили сумніви в автентичності відео й низка користувачів назвали його постановкою. Однак представники фонду наполягають, що відео справжнє.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше