На розгляд висунутий новий законопроект, що передбачає відповідальність за вчинений публічна образа військовослужбовців Збройних сил України. Проєкт схваленний і зареєстрований. Докладна інформація надається на сайті уряду.

Пояснювальна записка свідчить, що образи щодо військових, у т. ч. форми, знаків розрізнення вважаються неприйнятними. На підставі цього було прийнято рішення про реєстрацію проєкту закону №3102, що регулює дане питання.

законопроєкт. скріншот з сайту ВР

Таким чином, правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу до 850 гривень або примусове направлення на виконання громадських робіт на строк від 60 до 240 годин. Крім цього, будь-які образливі дії, вчинені в пам'ятні для ЗСУ дні, тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі до шести місяців. При наявності більш важких форм порушення покарання продовжується до двох років.

Як раніше зазначалося Знай.ua встановлено за що Зеленський "висварить" Верховну Раду? Разумков показав основні проблеми.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, як вже позначалося раніше на Знай.ua в президентське бій Зеленського і Порошенко втрутився новий боєць, хто став фаворитом українців.

На порталі встановлено, що обмін полоненими може відбутися вже в березні, скільки українців повернеться додому