Сьогоднішній виступ Президента Володимира Зеленського у парламенті свідчить про те, що він чує і знає про всі проблеми, на яких неодноразово наполягав нардеп з Луганщини Сергій Шахов.

Так, перше, на що гарант звернув увагу — це комунальні тарифи. Президент визнав провал роз'яснювальної роботи Уряду з місцевою владою та населенням за платіжками за газ.

«Люди заплуталися через хаос з платежами в січні і лютому, комусь нарахували абонплату за доставку газу, комусь нарахували тим, хто взагалі не користується газом», — зазначив Зеленський.
Нагадаємо, саме Сергій Шахов домагався через депутатські запити скасування незаконної абонплати на транспортування газу і сезонних коефіцієнтів. Після звернення групи луганських мажоритарників в НКРЕКП і Кабінету Міністрів, регулятор оскаржив постанову про нарахування коефіцієнтів на газ.

По-друге, Президент звернув увагу на вугільну галузь. «Про проблеми з боргами шахтарям відомо вже 15 років, це наш спадок, але і наша відповідальність», — сказав Зеленський.
Саме Шахов з літа 2019 втручався в цю проблему і неодноразово звертався до Президента і профільного Міністерства з вимогами погасити борги перед гірниками і почати модернізацію вугільної галузі.

Черговий проміжний результат — виділення 650 мільйонів гривень шахтарям.

«Спасибі, що чуєте нашу команду. Ми не зупиняємося і працюємо далі», — резюмував Сергій Шахов після виступу президента.