Заява нового прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про необхідність постачання води в Крим є "підлим ударом в спину тим, хто не змирився з окупацією". Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Чубаров назвав слова Шмигаля "капітулянтською заявою", яка дезорієнтує міжнародні організації та міжнародних партнерів, що виступають в підтримку України.

Денис Шмигаль - фото Знай.ua
Денис Шмигаль - фото Знай.ua

"Насправді, будь-які поступки Росії з боку України або її міжнародних партнерів тільки підсилюють репресивну політику Кремля щодо громадян України, які проживають в тимчасово окупованому Криму, в першу чергу проти кримськотатарського народу", - зазначив Чубаров. Рефат Чубаров

За словами Чубарова, відновлення водопостачання Криму по Північно-Кримському каналу необхідно Росії для розширення своєї присутності в Криму, а також для облаштування нових поселень, щоб витіснити кримських татар.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

татари, фото gettyimages
татари, фото gettyimages

Напередодні новообраний прем'єр Денис Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим потрібно подавати, тому що Крим — це Україна і там живуть українці. Однак, трохи згодом він уточнив, що постачання неможливе до завершення окупації півострова. У Верховній Раді він зазначив, що Україна не буде поставляти в Крим воду для промислових і військових потреб. Але можливі гуманітарні постачання.

Заява Голови Меджлісу кримськотатарського народу Скандальна заява новообраного прем'єр - міністра Дениса Шмигаля про...

Geplaatst door Рефат Чубаров op Vrijdag 6 maart 2020

Скріншот: Рефат Чубаров / Facebook
Скріншот: Рефат Чубаров / Facebook

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше