Вчора світ опинився на межі світової кризи. І не лише економічної. Геополітична напруга останніх місяців штовхає людство до глобальних викликів. Про це заявив Андрій Білецький з Нацкорпусу у блозі на УП. За його словами, світ невпинно повертає в бік жорсткого протистояння за ресурси, вплив і власні інтереси держав. І місце в новій історичній добі буде належати лише сильним, до яких обов’язково увійде Україна.

Скріншот блогу

Отже, за словами Білецького, 9 березня, після виходу РФ із нафтової угоди з ОПЕК, зафіксовано падіння цін на нафту на рекордні з 1991 року 30%.

"Російський рубль прискорив падіння, акції "Газпрому" впали на 24,82%, "Роснафти" – на 23,54%, папери "Сбербанку" і ВТБ – на 25%. Країни ОПЕК (азійські та африканські нафтотрейдери) втратили 500 млн. доларів через падіння цін на нафту. Рекордно впали європейські біржі, найбільше – лондонська FTSE 100 на 8,54%", - наводить цифри автор.

Також автор нагадав про загострення в Туреччині, новий потік мігрантів у Європу і коронавірус (в Італії, до речі, сьогодні фактично закрили на карантин усю країну). За його словами, сучасній державі для виживання в умовах такого штибу необхідний цілий комплекс, як мінімум це: боєздатна армія, готовність вчасно та якісно реагувати на поширення епідемій, стійка і міцна економіка.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Андрій Білецький, скріншот: YouTube
Андрій Білецький, скріншот: YouTube

"Якщо говорити про удар по економіці саме Росії – то ось вони, справжні санкції. Беззубе "занепокоєння" партнерів України не змусили Росію дотримуватися міжнародного права. Це могло б зробити тільки ембарго на експорт нафти та газу", - зазначає Білецький.

Але, як зауважив автор, Європі не до нас і не до міжнародного права, якщо це не стосується їхніх інтересів. ЄС скоріше вигідніше підіграти Росії, яка у відповідь на обвал нафти може почати тиснути газом. Всі умови для цього є: Північний потік-2 успішно добудовується. І цим все сказано.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська вбралася до Шевченка у 14 мінімалок - туфлі Prada і тренч за 65 000 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, економічний екперт попередив українців про невідворотну кризу через Шмигаля.