Український експерт з економіки Юрій Атаманюк заявив, що вже незабаром в Україні станеться масштабний конфлікт за участю Мінфіну, НБУ та новообраного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який нічого не розуміється в економіці.

Про таке він заявив на власній Telegram-сторінці.

"По внутрішній інформації з органів влади спостерігається неприйняття і назрівання конфліктів, навіть на особистісному рівні. Прем'єр Шмигаль змінив 17 місць роботи за 20 років. Якихось великих досягнень в минулому за ним не числиться. Ігор Уманський професіонал, він добре знає систему Мінфіну, може бути досить ефективний в економічному блоці. Але за умови, що йому вдасться вибудувати спільну політику з Національним банком.

Атаманюк, скріншот відео
Атаманюк, скріншот відео

Економіка стане заручником півзаходів. НБУ налаштований вести політику за принципом "чим гірше тим краще". Найближчими днями ми станемо свідками конфлікту між міністром фінансів і керівництвом НБУ. Також в Уманського назріває конфлікт зі Шмигаль та з іншими членами Кабміну - популістами, які пропонують збільшити витрати, не маючи при цьому ідей для джерела доходів", - написав він.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Відтак, за словами Атаманюка, Україну незабаром чекає повний хаос, зокрема і абсолютне погіршення економіки.

"Ми отримали новий уряд, ніяк не професійніше попереднього, ось-ось готове загрузнути в чварах, конфліктах і взаємних звинуваченнях. Додайте до цього невиконання бюджету, відсутність програми і зовнішні виклики. Як результат, погіршення економічних показників, стрімке падіння рейтингів довіри до всіх, без винятку, органам влади. Новий виток політичної кризи...", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Зеленського назвали несподівану заміну Гончаруку, хто посуне прем'єра.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Владислав Скальський, Денис Шмигаль і Андрій Прокопенко увійшли в трійку кращих губернаторів України.

Також портал "Знай.ua" писав, що Рада призначила нового міністра громад і територій Дениса Шмигаля, що про нього відомо.