З кожним місяцем цьогорічні місцеві вибори, що мають відбутися восени, стають все ближчими. Ще з початку року мешканці Києва активно обговорюють потенційних претендентів на посаду мера Києва, які у жовтні змагатимуться за цю посаду. Перелік "найтоповіших" кандидатів на сьогодні експерти озвучили в рамках презентації результатів соціологічного дослідження "Зміни електоральних уподобань киян", що відбулася 13 березня. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Опитування, проведене представниками ГО "Центр суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ"" 1-2 березня серед жителів столиці, було спрямоване на виявлення актуальних рейтингів вірогідних кандидатів на посаду Київського міського голови на місцевих виборах 2020 року.

"Якби вибори відбулися у найближчу неділю, Віталій Кличко від партії "Удар" міг би розраховувати на 26, 4% голосів. Андрій Пальчевський, якого ми поки що позиціонуємо як самовисуванця, набрав 22, 4 %. Далі із суттєвим відривом іде Микола Томенко із результатом у 10, 7 %. Потім – Сергій Притула, потенційний висуванець від партії "Голос" із кількістю у 8, 1 %. І на 5 місці – поки що висуванець Олександр Омельченко, але який, швидше за все, буде висуватися від партії "Єдність" із показником у 5,4%", – повідомляє директор Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ", кандидат наук з державного управління Юрій Лагутов.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як підкреслили експерти, починаючи з осені минулого року спостерігається зниження рейтингів Віталія Кличка. Аналогічна ситуація і в оцінюванні рівня роботи міського голови: 37,1 % киян поставили Віталію Кличку найнижчу оцінку у 1-2 бали, 31,2 % - задовільну оцінку у 3 бали, у той час як 5 балів поставили лише 4, 5 %.

Падіння рейтингу діючого мера Києва експерти пов'язують із шаленими комунальними тарифами, які кияни вимушені сплачувати, попри ствердження про їхнє зменшення. До цього додається і низка невирішених проблем в столиці – як пробки на Троєщину, масові прориви комунікацій, шалена кількість забудов.

Пальчевський – реальний конкурент Кличку

Справжній рекорд в результатах встановив відомий український телеведучий, бізнесмен та політичний експерт Андрій Пальчевський – він єдиний у списку із таким значним стрибком вперед.

Андрій Пальчевський, фото: 24 канал
Андрій Пальчевський, фото: 24 канал

Варто зазначити, що дана тенденція спостерігається ще з осені 2019 року - починаючи з листопада, Андрій Пальчевський впевнено наздоганяє лідера “перегонів”. І буквально щомісяця його кандидатура збирає все більшу кількість голосів.

"Рівень рейтингу Андрія Пальчевського впевнено зростає - він посідає 2 місце із незначним відривом всього у кілька відсотків. Він має усі шанси претендувати на "крісло" мера", – відзначає політичний консультант, експерт Українського інституту аналізу і менеджменту політики Микола Спірідонов.

Андрій Пальчевський, скріншот з відео
Андрій Пальчевський, скріншот з відео

Фактично, до вирішального голосування на виборах нового Київського міського голови залишається близько 7 місяців. Тож у жителів столиці ще є час, аби гідно оцінити діяльність майбутніх кандидатів та прийняти виважене рішення.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.