Коронавірус - це просто привід, такий собі спусковий гачок глобальної кризи, про яку говорять уже кілька років - її чекали ще у 2019.

Таку думку висловив економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ в інтерв'ю для Знай.ua.

За словами експерта, сьогоднішня кризова ситуація пояснюється циклічним характером розвитку світової економіки, де перехід від одного циклу до іншого завджи відбувається через кризу.

Однак, якшо криза 2008 року була фінансовою, то зараз це економічна криза, яка буде лікуватися набагато складніше і протікати вона буде набагато важче, зазначає аналітик.
Олексій Кущ пояснює, що економічна криза пов'язана не з кризою попиту, а з кризою пропозиції товару. Тому черговий скачок економіці можуть дати нові технологій і нові товари, які завюють масовий попит. Але це не стається в моменті, тому потрібен певний час.
економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ , скрін з відео
економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ , скрін з відео
Та крім всього загальносвітового лиха, Україна створила свою рукотворну кризу. Випустившо облігації внутрішньої держпозики, Україна понесла великі втрати.

"На укріпленні гривні заробили ті, хто купив облігації внутрішньої позики. Держава ж при цьому понесла втрати", - зазначає експенрт.

Експерт переконаний, що "ухандохала" українську економіку команда "папуасів" прем'єра Гончарука, а новий Кабмін продовжує цю чорну справу.

"Папуаси - це тусовка, яка сьогодні управляє українською економікою. Вони намагаються сподобатися президенту", - зазначає експерт.

Фінансовий аналітик також розповів, чого чекати у найближчому майбутньому і дав поради, як пережити важкі часи.
"Що стосується карантину, за оцінками різних аналітиків, ця ситуація продовжиться мінімум до червня. Незрозуміло, чи буде продовжено карантин до червня, але негативний вплив на світову економіку, в тому числі і на українську, буде до червня. Однак, це при оптимістичних розкладах. При більш негативних оцінках, ця криза перейде в третій квартал 2020. Але крім коронавірусу, Україні потрібно готуватися до світової стангнації. Тобто, не буде такого швидкого відновлення, як у 2008 році після кризи... Ця стагнація, яка зараз починається, може продовжитися декілька років. Фактично для нас це буде означати дуже низькі ціни на експорт. Ми будемо піддані шоку двох балансів -падіння експорту і в нас ще буде колосальний відтік капіталу, в тому числі пов'язнай з повернення зовнішніх боргів. Тому потрібно готуватися до такї затяжної кризи, формувати свої особисті "подушки безпеки", купляти долари", - порадив експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які заходи запроваджують за порушення карантину в різних країнах світу

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин триватиме і після 3 квітня: десятки тисяч потенційно заражених повернулися в Україну

Також портал Знай.uа писав,українцям на карантині повернуть 50% зарплати

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще