Фонд соціального страхування України зобов'язався виплачувати українцям, які змушені перебувати в обсервації, 50% заробітної плати. Про це на брифінгу повідомила глава виконавчої дирекції Фонду Олена Дума, передає прес-служба відомства. За її словами, всі працюючі українці, які будуть перебувати у відповідних закладах на обсервації, мають право на компенсацію втраченого заробітку від Фонду.

Також стало відомо, що фінансову підтримку від Фонду по даному страховому випадку українці зможуть отримати в розмірі 50% від середньої зарплати незалежно від тривалості страхового стажу. У прес-службі так само зазначили, що фінансування зарплат буде здійснюватися з шостого дня обсервації, оскільки перші п'ять днів виплачувати зарплати буде роботодавець. Крім того, глава Фонду підкреслила, що виплати отримають лише ті працівники, які знаходяться в обсервації і самоізоляції під наглядом лікарів або ж якщо вони лежать у лікарні і отримують терапію, спрямовану на запобігання виникнення і розповсюдження COVID-19. Такі зміни були проголосовані Верховною радою у вівторок, 17 березня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавірусу в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.