Рівно рік тому, 31 березня 2019 Володимир Зеленський святкував тріумфальну перемогу в першому турі президентських виборів в Україні.

Символічно, що саме в цей день сьогодні пройшла прес-конференція глави Офісу президента Андрія Єрмака, яка яскраво показала весь масштаб управлінського колапсу української влади.

Таку думку висловив політолог, співзасновник ″Українського інституту майбутнього″ Юрій Романенко у своєму новому відеоблозі.

″Зеленський не зміг організувати своє оточення таким чином, щоб воно працювало на країну, а не на самих себе. Оце, напевне, головний підсумок цього року. І такою яскравою картинкою в рамках цього року була сьогоднішня прес-конференція Єрмака, яка показала масштаб нашого управлінського колапсу, оскільки те, що говорив Єрмак, те, як він це говорив і в якому контексті, викликає і сміх і жах. Сміх — від того, на скільки став дрібноякісним наш державний менеджмент. А жах - тому що зрозуміло, що якщо цей менеджмент не здатен приймати правильні рішення, то ми будемо від цього страждати″, - зазначив Романенко.

Романенко зазначив, що всі чекали від Єрмака коментарів щодо скандалу з плівками Гео Лероса і щодо звинувачення у тому, що новий глава ОП та його брат ″барижать посадами″.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Натомість Єрмак спробував ″відійти якомога далі у степ″ і обходити токсичну тему, пов'язану з його братом. Тому він зосередився на Донбасі, але це його мало врятувало.

″Єрмак поніс ехінею, яка можливо, Зеленському на вуха і ляже, але людям, які звикли ретельно слідкувати за політичним процесом та аналізувати, ця абсолютна ахінея і лапша не лягла, як то кажеться. Він сказав, що насправді малось на увазі, що до переговорного процесу будуть залучатись якісь представники з ОРДЛО і з нашої території донбасу, які не пов'язані з організаціями ″ЛНР″ і ″ДНР″, і вони будуть виражати думку якихось жителів ОРДЛО, до якої ми повинні прислухатись. Можливо ця маячня якихось дітей здивує, але подумайте самі — на території ОРДЛО, в цих ″ЛНР″ і ″ДНР″ які можуть бути самостійні рухи? Якась громадськість, яка не підпорядкована донецькій чи луганській ″адміністрації″ під керівництвом Росії? Це ж очевидно. І Єрмак, коли каже, що можна когось витягувати неодіозного, з таким же ж успіхом він може далі визнати, що Росія там не контролює ситуацію. Ця маячня і цей маразм, яким вони намагаються нас нагодувати, вже вийшов за рамки здорового глузду″, - сказав політолог.

Романенко додав, що всі ці ″єрмаковські маневри″ не викликають у громадськості довіри, натомість викликають лише безліч запитань.

Політолог також висловив свою думку щодо корупційного скандалу навколо Єрмака та його брата. За словами Романенка, це ″справа Свинарчуків для Зеленського″.

″Зеленський перетворився на турбо-Порошенка, тому що пішов тими ж стопами. Те, чого від нього чекали за ці 10 місяців, так це точно не продовження політики Порошенка″, - підкреслив політолог.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, слуга народу Лерос "злив" компромат на голову ОП Єрмака щодо торгівлі посадами

Як повідомляв портал Знай.ua, глава офісу Зеленського Єрмак в розпал коронавірусу купив Mercedes

Також Знай.ua писав, на думку політолога Романенка, президент Зеленський не буде зараз чіплятися за персону Єрмака