У той час, як тисячі киян в паніці продовжують шукати аптеки з наявними в продажі дезінфікуючими засобами та масками, які буквально зникли з полиць ще до початку карантину, чиновники столичної мерії не залишаються без грошових винагород. Відповідні розпорядження були підписані мером Києва Віталієм Кличком рівно за тиждень з дня "блокади" міста, пов'язаної із розповсюдженням коронавірусу. Як не дивно, але в переліку не побачиш прізвищ працівників медичної галузі, а зазначені установи, в яких працюють нагороджені надбавками чиновники відверто викликають здивування. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Київська міська державна адміністрація - КМДА
Київська міська державна адміністрація - КМДА

Грошові "призи" дісталися 3 чиновникам: суми в рази більші за зарплати

70%-ва надбавка, призначена заступниці директора Департаменту молоді та спорту Людмилі Панченко, виявилася найскромнішою у загальному переліку розданих "бонусів". За які саме заслуги перепала ця фінансова премія в розпорядженні, особисто підписаному Віталієм Кличком, не відзначено – в документі є лише загальна фраза "за інтенсивність праці".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Втричі більший куш зірвала заступниця директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Валентина Попович. Згідно із розпорядженням київського голови Віталія Кличка, вона має отримати надбавку у розмірі 200 % до посадового окладу.

Куш у 300% зірвав і "новачок"

Як виявилося, рекордну премію за березень отримає і 37-річний "новачок". 300%-вий бонус перепав держслужбовцю, який наразі тільки проходить випробувальний термін на одній з керівних посад. Мова йде про директора Департаменту міського благоустрою Олексія Кулебу.

Так от йому, за розпорядженнями мера Києва Віталія Кличка, було виділено одразу 2 надбавки.

Перша з них у розмірі 100 % від окладу – за виконання особливо важливої роботи. Щоправда, про які саме "важливі" справи йде мова, в документі не зазначено.

Ще більше дивують цифри, позначені у другому розпорядженні столичного голови – цього ж дня, 25 березня, Віталій Кличко виділив йому ще одну надбавку у розмірі 200 %. А призначена вона, згідно офіційного документу, за інтенсивність праці. І знову жодних коментарів щодо переліку виконаних робіт не надається.

01.04.2020 Онлайн-брифінг мера Києва Віталія Кличка

01.04.2020 прес-брифінг Віталія Кличка. ❓Про кількість інфікованих киян ❓Який стан із забезпеченням лікарень масками та тестами ❓Як лікують хворих на коронавірус у міській лікарні №9 ❓Чи відкриватиме місто продуктові ринки Про це та інше вже зараз наживо

Geplaatst door Київська міська державна адміністрація - КМДА op Woensdag 1 april 2020