Новопризначений очільний МОЗ Максим Степанов заявив, що продовжить реформи, розпочаті Уляною Супрун.

Цю заяву новоспеченого міністра прокоментував політичний експерт Дмитро Співак в інтерв'ю Politeka Online.

″Якщо Степанов каже, що ми повинні продовжувати реформу Супрун, а ця реформа знищить у найближчі місяці сільську медицину, і напівзруйнує міську, про що можна говорити?″, - обурюється такому рішенню політолог.

Дмитро Співак буквально на пальцях показав, чому медична реформа Супрун зруйнує сільську медицину:

″Згідно цієї реформи, з 1 квітня, до-речі, за Фрейдом, уявляєте яка ця історія буде, що починається у день дурня, чи клоуна, чи день сіміху — як хочете... Для того, щоб сільська лікарня отримала хоч якесь фінансування від Національної служби здоров'я (а вона перетвориться на корупційного монстра, ця служба, яка акумулює в собі сотні мільярдів), так от, щоб така лікарня отримала фінансування, потрібно виконати дві умови. Перша — бути автономною, повністю комп'ютеризованою і володіти певним набором сучасного обладнання. Скажіть, у нас у всіх лікарнях є таке обладнання? Ні. А якщо ти не укладеш угоду, ти не отримаєш фінансування. Далі. Фінансування піде за кількістю пацієнтів. Як там у Жванецького? Ми давно обігнали всіх за кількістю лікарів, нам би тепер ще догнати за кількістю хворих. Отже, зрозуміло, що ці лікарні почнуть або закриватися, або, що вже починається з сьогоднішнього дня, - скорочення штатів″.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Співак також розкритикував нововведення під назвою госпітальні округи. Якщо раніше лікарня обслуговувала один район, то зараз — п'ять, нагадав політолог.

″А пані Супрун, коли вигадала цю х**ню, вибачте мене, вона не була в курсі українських реалій? Що в нас погані дороги, огидна інфраструктура, абсолютно не налагоджена транспортна логістика? Люди ні до якої лікарні не доїдуть″, - констатує Співак.

Політолог підкреслив, що в розгар пандемії, коли всі медичні заклади і всі органи влади мають бути зосереджені винятково на організації процесу, пов'язаного із боротьбою з коронавірусом, зруйнувати залишки української медицини, перебудовуючи її під нищівну реформу — це злочин перед державою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з другої спроби і спільними зусиллями "Слуг народу" та ОПЗЖ на посаду міністра охорони здоров'я призначено Максима Степанова

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський б'є на сполох - на Україну чекає італійський сценарій поширення коронавірусу

Також Знай.ua писав, Зеленський озвучив три сценарії, за якими може розвиватися ситуація з коронавірусом