В ніч з 30 на 31 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала законопроект про відкриття ринку землі. За прийняття закону проголосувало 259 парламентаріїв.

Прийняття цього закону стало умовою збільшення програми МВФ. Та що цей закон принесе українцям?

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський переконаний, що ринок землі буде працювати на кого завгодно, але не на українців. Про це він заявив в ефірі програми ″Право на владу″.

Дубінський наголосив, що для того щоб ринок землі запрацював, потрбно мати працюючий держкадастр, працюючу реєстраційну службу, а також необхідно зупинити рейдерські схеми з землею.

Одна, натомість ми маємо зовсім іншу картину, зазначає нардеп.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

″Що ми маємо замість цього. Замість цього ми маємо можливість відбирати і рейдерити цю землю, абсолютну відсутність державної допомоги селянам, у яких цю землю відібрали, не працюючий держкадастр і не працюючий кадастр земельних ділянок, які не нанесено на цю карту, їх просто не існує. Ми відкриваємо ринок, не знаючи, що на цьому ринку знаходиться. І нарешті найголовніше — хіба за пів року відійшли ″смотрящі″ за системною реєстрацією? Відійшли чорні нотаріуси? Щезли системи, які дозволяють віджати землю у селян? Це все наша влада, до якої я себе відношу і не знімаю з себе відповідальності, зупинила? Ні. Схеми по віджаттю у бідних і не захищених, як працювали, так і працюють. Відповідно, відкриття ринку землі ці схеми лише спростить. Тому що, як тільки з'явиться ринок, предмет торгів, виникнуть от такі схеми з відбирання землі у людей″, - заявив Дубінський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про ринок землі

Як повідомляв портал Знай.ua, до Верховної Ради подали п'ять нових законопроектів про скасування ринку землі

Також Знай.ua писав, хто голосував за відкриття ринку землі: поіменний список