Зеленський відправляє українських медиків на передову війни з коронавірусом - в Італію.

У п’ятницю, 3 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про відправку до Італії українських медиків, які допоможуть у боротьбі з коронавірусом. Про це повідомляє сайт президента.

Указ передбачає, що бригада українських медиків вилітає в Італію для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19. За словами президента, це дозволить нашим фахівцям отримати безцінний досвід в лікуванні коронавіруса, поки в Україні немає піку захворювання. А коли буде потрібно, вони повернуться додому.

Зазначається, що частина лікарів буде визначена МОЗ України, інша частина — Міністерством внутрішніх справ.

"Українські фахівці отримають неоціненний досвід, допоки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш потрібні вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії", — цитує Зеленського прес-служба президента.

Україна оплачуватиме лікарям та забезпечить їхній захист, а італійська сторона — проживання та харчування.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

"Лікарі матимуть найкращий захист, усі спецзасоби: найнадійніші захисні костюми, окуляри, достатньо рукавичок, маски. Це взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу. Ми координуємося щодо цього", — додав президент.

Крім того, до Італії відправлять з України медичний спирт. Як сказано в повідомленні, його обсяг "визначатиметься з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міністр МОЗ Максим Степанов анонсував нові жорсткі карантинні правила

Як повідомляв портал Знай.ua, Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні.

Також Знай.ua писав, за якими правилами Україна житиме на карантині