Президенту України Володимиру Зеленському та прем'єр-міністру Денису Шмыгалю зробили тестування на коронавирусную інфекцію. Про це розповів заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Українській правді".

Тестування провели після того, як коронавірус виявили у народного депутата Сергія Шахова, який в тому числі перебував на засіданні у Верховній Раді з членами Кабінету міністрів і главою держави.

"Всі, хто з депутатом там перетинався, всім зробили тестування. В тому числі прем'єр-міністру. ...І президенту зробили, керівника Офісу, заступникам зробили. Я поясню: треба було зробити тестування, тому що це були контактні особи, які контактували з одним з перших випадків в Києві, яким був депутат Шахов", – сказав Тимошенко.

Відомо, що перших осіб держави перевірили на коронавірус за допомогою ПЛР-тестування.

"Якщо б у нас підтвердилося з кимось – вже були б інші заходи безпеки карантину", – наголосив заступник голови Офісу президента.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Тимошенко розповів, що на випадок, якщо президент Володимир Зеленський захворіє коронавірусом, вже розроблений протокол.

"...Але зрозуміло ж, що виконуючого обов'язки немає. Ну, може там спікер Ради може виконувати обов'язки. Але президент завжди на зв'язку, тому, я думаю, що якщо, не дай бог, щось, робота буде відбуватися в телефонному режимі", - сказав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автор "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг зізналася, що у неї Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, двомісячна дитина депутата Ганни Скороход захворів Covid-19.

Також Знай. ua писав, що Комаровський висміяв “турбо-захист” від covid-19.