У США ведеться розслідування можливого розкрадання коштів, наданих Україні в рамках допомоги. Мова йде про суму в майже 5 мільярдів доларів, з них 133 мільйони були призначені для лікування людей з ВІЛ/СНІД. Відповідне розслідування щодо українських фігурантів справи Віталія Шабуніна і Дмитра Шерембея початку і Національна поліція.

Про це заявив блогер і громадський діяч Миха Чаплига на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"У США набирає обертів справа, яким опікується особисто Трамп - справа про розкрадання в Україні майже 5 мільярдів доларів американських платників податків.

Один з епізодів стосується можливого розкрадання 133 млн доларів, виділених США для людей, хворих на Снід.

Як виявилось і в Україні Національна поліція не сидить склавши руки і таки розслідує можливу причетність до цього персонажів Шабунін та Шерембей - засновників сумно відомої лобістської контори під брендом "ЦПК"", - розповідає деталі історії Чаплига.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як пояснює блогер, корупційна діяльність могла проходити під виглядом боротьби з нею.

"Вони позиціонували себе на ринку лобістських послуг як "борці з корупцією" (голосніше всіх кричати "тримай злодія", щоб ніхто не подумав на них). Саме цю "бригаду", причетну до знищення медицини в Україні та руйнування системи медзакупівель згодом назвуть "борцуни" і "соросята".

Але в цьому всьому мене більше цікавить "дивна" медіа активність угруповання Шабунін та Леменов (StateWatch) по відбілюванню внесеного до реєстру корупціонерів голови НАБУ Ситника.

Хоча... ну які тут таємниці. Мабуть, голова НАБУ Ситник просто є "дахом" цієї бригади. Рука так сказати, руку миє. Сорос соросу око не виколупає.

І вишенька! двічі судимий товариш Шерембей (партнер Шабуніна) - член... спостережної ради... НАБУ! Бінго! Коло замкнулося.

Фігуранти розслідування спостерігають за розслідувачами! Круто!", - заявив Чаплига.

"Але скорбота ситуації в тому, що вся ця "дах" моментально розчиниться, як тільки Рада проголосує відставку Ситника і тоді товаришам лобістам потрібно [буде] відповідати", - резюмував експерт.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чаплига пояснив абсурдність атаки на Пальчевського: "Спосіб психологічного тиску і приниження в руках диктатури".

Як повідомляв портал "Знай.ua" політолог Чаплига розповів, як виборча діяльність Медведчука може оживити Мінський процес.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський вивіз свою родину до Швеції - блогер Чаплига.