В Україні почалася економічна криза. Адже з проблемами і викликами такого масштабу Україна ніколи не стикалася. Багато підприємств зупинилися. Українці в добровільно-примусовому порядку пішли на карантин. Ті галузі, яким, по суті, заборонили працювати, дають приблизно 25 відсотків ВВП в країні.

Як наслідок дефіцит держбюджету буде ставати все більшим. Неминуча інфляція і девальвація гривні. Інвестори будуть йти з України, хоча не так вже й багато було інвестицій в нашу країну, 2,5 млрд. – це просто смішна цифра. Україна позбулася суттєвих вливань в економіку від громадян, що працюють за кордоном. Тільки за 2019 рік трудові мігранти переказали в Україну 12 мільярдів доларів, за даними Національного банку. Але тепер у Європі теж очікуються серйозні проблеми з роботою. Що автоматично вдарить по нашій економіці.

Не відомо скільки ще триватиме карантин. Адже чим довше він триватиме, тим більше люди будуть втрачати роботу, різко падати доходи населення, будуть зростати ціни, буде знижується курс гривні.

Якщо міцні міжнародні економіки штормить через коронавірус, то Україна – це просто човник в океані. Куди ж нас винесе в підсумку? Як зміниться життя в Україні, як зміниться життя українців після карантину? Детальніше – дивіться у блозі "Суть подій".

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще