Криза, спричинена епідемією коронавірусу, змішала всі карти та підпорядкувала собі життя українців. Адже з проблемами і викликами такого масштабу наша країна ще не стикалася.

Коли очікувати пом'якшення карантину, що руйнує економіку? Про це йшла мова в ефірі програми ″Право на владу″.

Голова фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулась до головного санітарного лікаря Віктора Ляшка із запитанням та пропозицією. На думку Тимошенко, обмежувальні заходи варто залишити лише для певних верств населення, а решті — пом'якшити карантин і дозволити працювати.

″Я хочу у вас запитати — яка стратегія влади? Ми вважаємо, наша пропозиція така: що треба посилити максимально ізоляцію людей, які відносяться до групи ризику, це люди хворі, яких треба виявляти тестуванням, люди поважного віку, їх потрібно забезпечити всім необхідним, діти, які знаходяться на дистанційному навчанні. Але оюди, які працюють, які можуть працюва, які здорові, їх потрібно вдягату у всі системи захисту - маски, окуляри, рукавички, системи дезинфекції, проводити тести, але дати можливість їм вже потрохи працювати″, - зазначила Тимошенко.

Однак, Віктор Ляшко звернув увагу на те, що деякі європейські країни спробували піти таким шляхом, але отримали пік захворюваності.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

″Ми можемо піти шляхом, яким йшли деякі країни європейського союзу, коли мали маленькі цифри хворих і померлих і послаблювали карантин. І відразу розпочинався пік, і відразу розпочинались негативні наслідки. Тому, коли ми зараз зачитуємо заяву Брбселю, де кажут, що будуть послаблювати карантинні заходи в кінці квітня, то давайте подивимось на постанову про карантин, яка говорить, що він в нас встановлений до 24 квітня. І урядом розробляються заходи по виходу з карантину після 24 квітня. Але ми повинні всі з вами зрозуміти, що 24 квітня — це точка, до якої ми йдемо. Ми 6 квітня запровадили більш жорсткіші заходи по карантину і їх потрібно дотримуватися для того, щоб в нас не було піку захворюваності, щоб ця захворюваність була розтягнута в часі... Ці заходи працюють для того, щоб система охорони здоров'я могла надати допомогу всім, хто її потребує″, - відповів Віктор Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в української армії з'явився ще один серйозний ворог - військовим доводиться боротися ще й з коронавірусом COVID-19

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленському та Шмигалю зробили тест на коронавірус – розроблено план дій на випадок зараження

Також Знай.ua писав, українським водіям посилили правила на час карантину