В української армії з'явився ще один серйозний ворог. Крім окупантів на Донбасі, Збройним силам України тепер доводиться боротися ще й з коронавірусом COVID-19. Про те, як проходить карантин ЗСУ розповів виданню BBC News Україна генерал-лейтенант Сергій Наєв.

На Донбасі все починається з блокпостів, де розташована РХБ-захист (радіаційна, хімічна, біологічна). Вся техніка, яка проїжджає через пости, якби вона була громадянська або військова, обробляється спеціальними розчинами, що містять хлор.

Сергій Наєв
Сергій Наєв

Наївши розповів, що на передовій проводять противірусну обробку бліндажів. Кожен військовий отримує засоби індивідуального захисту і бутильовану воду. Проте в масках ходять не всі і не завжди — під снайперським вогнем, маски все ж порушують камуфляж — доводиться їх знімати.
Бійці їдять із спеціально доставленої на фронт одноразового посуду.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наева, є в українській армії і перевірка на інфекцію Covid-19 за допомогою лабораторних тестів. Перевіряють в першу чергу тих, хто найбільше контактує як військовослужбовцями, так і цивільними.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

“Робиться все, щоб хвороба не поширювалася серед великої кількості військовослужбовців”, — запевнив генерал. Він також додав, що станом на ранок 9 квітня в армії на Донбасі немає жодного випадку захворювання коронавірусом. А от за межами — 7 осіб. Додатково відзначили, що військові роблять запаси — костюми біозахисту, рукавички, протичумні комплекти, респіратори та хірургічні маски, бахіли, фартухи, шапочки, інфрачервоні термометри, антисептики та інше.
В мобільних госпіталях провели навчання эвакуавции хворих коронавірусом і розробили для цього спеціальні маршрути. Мінімізовані контакти військових з цивільними.
Військовим скасували відпустки. Тих, хто пішов у відпустку раніше, перевіряють після повернення.

Нагадаємо, раніше ворог на Донбасі перестав проявляти вогневу активність — бійці ЗСУ насторожені ранковою тишею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в українську армію призвуть не тільки школярів, хто потрапить під приціл цієї весни.

Також "Знай.uа" писав, що Донбас терміново закривають на карантин