В мережі з'явилися нові подробиці обшуку ДБР у помешканні ексдепутатки та активістки Тетяни Чорновол. Їй висунули підозру в умисному вбивстві - вона брала участь у підпалі офісу "Партії регіонів" під час Революції Гідності, в результаті якого загинула людина.

Про це повідомляє Pavlovsky News на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook та відповідному Telegram-каналі.

Обшук у Тетяни Чорновол, фото ДБР
Обшук у Тетяни Чорновол, фото ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до будинку Чорновол в селі Гора Бориспільського району Київської області.

Свою роль у підпалі Чорновол не спростовує - на її думку, це був єдиний спосіб відволікти "каратєлєй". "Не знаю, скільки життів я врятувала", - коментує той інцидент активістка.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак з усіма 8 пунктами, вказаними в підозрі, вона не згодна.

Татьяна Черновол не считает автомат оружием и не отрицает своего участия в поджоге офиса Партии регионов По ее словам, в период Майдана это был единственный способ «отвлечь карателей». В подозрении у активистки указано 8 статей, ко всем из них Черновол отрицает свою причастность. Экс-нардеп также связывает проведение обыска с желанием извлечь у нее наградное оружие. При этом Черновол назвала действия правоохранителей незаконными, поскольку автомат в данном случае является наградой. По ее мнению, одежду у нее извлекли просто для наполнения дела. Поддержать активистку прибыл нардеп от «ЕС» Николай Княжицкий. Он также увидел в действиях правоохранителей нарушение: подозрение Татьяне вручили прямо дома, а не в кабинете следователя, что предусмотрено законом.

Geplaatst door Pavlovsky News op Vrijdag 10 april 2020

Слідчі шукали у домі ексдепутатки одяг, у якому вона була в день підпалу. Як пояснює сама Чорновол, вона допомогла правоохоронцям знайти відповідні докази.

Також у колишньої нардепки вилучили автомат, що вона вважає незаконним - начебто це не зброя, а нагорода, тому її не можна забирати.

Особливих скарг на роботу правоохоронців Чорновол не висловила, зазначивши, що може не надто розбиратися в деталях, оскільки це, за її словами, її перший обшук.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Чорновол із Добкіним згадала "молодість" у прямому ефірі - "Крала шапки і спала з Януковичем".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тетяна Чорновол взялася за старе у новому відео - червона сукня та автомат

Також "Знай.ua" писав, що Тетяна Чорновол згадала минуле і махнула через паркан з колючим дротом: в ДБР такого не очікували.