Російські соцмережі "ВКонтакте" і "Однокласники" заблокували в Україні три роки тому, і 15 травня заборона втрачає силу. Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко заявив, що президент Володимир Зеленський має намір продовжити заборону.

Так, глава держави вже прийняв рішення, а розпорядження вже в Офісі президента, передає "Обозреватель".

За словами нардепа, соцмережі після 15 травня ніхто розблокує. При цьому сам Федієнко виступає за введення економічних санкцій проти компаній з російським капіталом, але не вибірково.

"Я завжди буду проти будь-якого технічного блокування на мережах операторів. З населенням потрібно працювати інформаційно, створюючи свої канали донесення інформації", - підкреслив "слуга".

Олександр Федієнко, фото з Facebook
Олександр Федієнко, фото з Facebook

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У свою чергу глава СБУ Іван Баканов запропонував продовжити блокування "Вконтакте" і "Однокласники" ще на 3 роки. За період дії санкцій українців у цих соцмережах стало в 3 рази менше.

"Фейки в країнах усталеної демократії прирівняні до зброї масового ураження. Проти України йде гібридна війна, і ми продовжуємо протистояти інформаційним атакам з боку РФ. Тому в продовженні санкцій є сенс: цим ми захистимо наших громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно – збережемо безпеку держави в цілому", - вважає Баканов.

Голова СБУ пропонує продовжити заборону російських соцмереж ще на 3 роки Служба безпеки України пропонує продовжити...

Geplaatst door Служба безпеки України op Vrijdag 10 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Facebook створили унікальну програму, яка полегшить життя користувачам.

Як повідомляв портал Знай.uа, українська школярка досліджувала темну сторону соцмереж.

Також портал Знай.uа писав, що міністр Бородянський зробив несподівану заяву про розблокування "вКонтакте".