Уряд України повідомив про підготовку до поступового скасування карантину, який було запроваджено для боротьби з коронавірусною інфекцією.

За словами глави Кабміну, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) звернулася до українського уряду з проханням не послаблювати карантинні заходи. Про це стало відомо завдяки заяві прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля в ефірі одного з українських телеканалів.

Карантин - Київ, фото з Фейсбук
Карантин - Київ, фото з Фейсбук

"Це певна ілюзія, що все добре. Насправді ми перебуваємо напередодні піку", - сказав Шмигаль, додавши, в найближчі три тижні Україна повинна продовжувати обмежувальні заходи, щоб розірвати ланцюжок захворювання.

Згідно з оприлюдненим прем'єром графіком, "режим надзвичайної ситуації", в якому Україна живе зараз, триватиме до початку травня. У цей час планується підтримувати соціально вразливі верстви населення, допомагати безробітним і підтримувати медикам у боротьбі з коронавірусом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Публікація Дениса Шмигаля, Facebook
Публікація Дениса Шмигаля, Facebook

Згідно з графіком, який опублікував прем'єр в мережі Facebook, в травні уряд має запустити програму кредитування малого і середнього бізнесу, а також буде частково знято обмеження на рух громадського транспорту.

А ось на червень-липень уряд запланував завершення навчального року, відновлення роботи громадського транспорту за новими правилами. Також влітку планується скасувати заборони на відвідування зон відпочинку за умови дотримання норм безпеки і послабити умови самоізоляції для осіб похилого віку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комендантська година в Україні - в яких галузях запровадять жорсткі обмеження.

Як повідомляв Знай.uа в Україні через карантин частіше стали займатися сексом 13% чоловіків і 5% жінок – опитування.

Знай.uа писав, Кличко встановив "усміхнені" білборди під час карантину за гроші киян, - депутат Київради.