Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко висловив прогноз, що коронавірусна хвороба COVID-19 може стати сезонним захворюванням.

Про це Ляшко заявив під час інтерв'ю виданню LB.ua.

За оцінкою головного санітарного лікаря, повернення коронавірусної хвороби можна чекати уже в жовтні.

"Чому я кажу про жовтень – на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно… Якщо ми будемо мати стійкий імунітет до цього вірусу, і мутації не будуть викликати хворобу – це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація буде призводити до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях", - сказав Ляшко.

Віктор Ляшко, скріншот: YouTube
Віктор Ляшко, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При цьому медик висловив сподівання, що пік захворюваності в Україні піде на спад і можна буде поступово скасовувати карантинні обмеження.

"Якщо будемо дотримуватись карантинних заходів і, головне, не порушувати карантин на Великодні свята, то, в принципі, вже скоро побачимо позитивну динаміку і з 24-го квітня ми розпочнемо виходити карантину", - розповів Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше авто головного санлікаря України Ляшко потрапило в аварію дорогою у Миколаїв, перші деталі ДТП.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Вихід з карантину - фейки про послаблення обмежень і правда про їхнє продовження.

Також "Знай.ua" писав, що Карантин для українців послаблять, у МОЗ назвали точні терміни.