Обсервацію в Україні влада з тріском провалила. В Україну повернулися майже 80 тисяч громадян, з яких на обсервацію було ізольовано менше 1 000 людей. Люди з різних країн повернулися додому під "чесне слово" а їхня відповідальність із дотримання самоізоляції залишає багато запитань. Про це, зокрема, пише "УП".

Ситуацію з поширенням в Україні коронавірусу та дії влади прокоментував відомий громадський активіст Андрій Пальчевський.

У відеозверненні, оприлюдненому на його офіційній сторінці в Facebook, кандидат в мери Києва розповів, чому в Україні провалилася підготовка до коронавірус та поділився своїм ставленням до цих подій.

″Сьогодні стало відомо із преси, що в Україні повністю провалилась обсервація. Причини провалу абсолютно ясні, їх кілька. Перша полягає в тому, що українська влада не змогли домовитися з власниками готелів про оплату за утримання людей на обсервації. Друга причина в тому, що повернулися в Україну люди не хотіли проходити обсервацію. Багато хто бачив, що співгромадяни з інших повернулися в країну авіарейсів спокійно їхали додому. З'явилися обурення на тему того, що обсервация стосується не всіх. Також багато хто були незадоволені умовами утримання в обсервації, зокрема, харчуванням ", - розповів Пальчевський.

Пальчевський зазначив, що разом із провалом обсервації, провалилась і підготовка до епідемії, коли українці опинились абсолютно незахищеними — в аптеках не було ні масок, ні санітайзерів, ні ліків. А влада, проваливши підготовку та обсервацію, приховує реальну картину про коронавірус.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

″Велика Британія сьогодні нарахувала 34% медичного персоналу хворих коронавірусом. У нас така ситуація, я думаю,буде вже через тиждень, тільки нам, як завжди, про це не скажуть. Найбільш здорова країна в Європі — це Україна. Виявилося, що у нас найменша кількість хворих коронавірусом. Абсолютно зрозуміла, що методом апроксимації, тобто в порівнянні з такими країнами, як Австрія, де 14 000 хворих на 9 мільйонів населення наші 3000 на 40 мільйонів населення якось непереконливо... Тим більше, ми всі прекрасно знамо, скільки ″понаїхало людей″ із районів карантину.

Отже, з одного боку, обсервація провалилась, підготовка провалилась, тестуємо ми менше за всіх і хворих у нас, як не дивно, також менше за всіх. Ах, які молодці, як хочеться заплескати в долоні цьому Ляшко-2, як я його називаю″, - говорить громадський діяч.

Пальчевський підкреслює, що влада займається маніпуляцією і збирається послабити карантин, щоб ″вигнати людей на роботу″. Він попереджає, що це може призвести до непоправних наслідків, коли Україну накриє новою хвилею захворювання.

″Дурять голову і найголовніше, що перетворили це питання в маніпулятивне і політичне питання. Чому? Тому що потрібно вигнати людей на роботу, їм же ж ніхто не збирається платити. А для того, щоб вигнати на роботу, потрібно пояснити, що у нас нема хворих. Тобто всі підуть на роботу далі почнеться друга частина захворювання і далі - про що попереджають всі, у тому числі і європейці. Майже всі продовжили на місяць перебуваня на карантині, тільки французи оплачують своїм, німці оплачують своїм, іспанці видають гроші своїм, а у нас, природно, ніхто платити не буде, тому що гроші всі вже давно зкомуніздили. От така чудова країна...″

Мы- лучшие в Европе? Перебороли ? ... ят/ как обычно

Geplaatst door Андрей Пальчевский op Dinsdag 14 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський дав останнє попередження Зеленському

Як повідомляв портал Знай.ua, Пальчевський порівняв пандемію в Україні з Італією і США, перебіг захворювання у цифрах.

Також Знай.ua писав, Пальчевський показав реальну загрозу для України, в зоні ризику - молодь і лікарі.