Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нарешті пояснив, чому ж Україна надає гуманітарну допомогу Албанії, хоча сама потребує зарубіжної підтримки. За словами глави українського МЗС, “так співпало”... Виявляється, що рішення про виділення гуманітарної допомоги не має відношення до коронавирусу, а виносили його для інших цілей.


Кулеба заявив, що гроші повинні були виділити для допомоги Албанії в ліквідації наслідків землетрусу, який стався в листопаді 2019 року. Як заявив глава МЗС, після цієї події президент України видав указ про необхідність виділення гумпомощи. 8 квітня Верховна Рада лише затвердила факт переведення траншу на користь Албанії.

Відповідаючи на питання, чи можна відмовитися від цього перекладу, Кулеба відповів, що зупинити процедуру вже неможливо. За словами Міністра закордонних справ, в міжнародних відносинах не можна кинути розпочату справу, і не довести його до кінця. Що стосується фактичних строків виділення гуманітарної допомоги, Кулеба підкреслив, що перед тим як направляти кошти, потрібно впевнитися, що потреби України задоволені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, українська ракета "Нептун" вразила ціль з відстані 100 км, захоплююче відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, ВСУ змусили армію Путіна відповісти за кожен постріл у бік українців на Донбасі.