Відомий політолог Володимир Фесенко розповів, чому український лідер Володимир Зеленський запропонував екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі посаду віце-прем'єр міністра.

Відповідний допис він оприлюднив на власній Facebook-сторінці.

"Часто запитують: чому саме Саакашвілі? Чому саме зараз? Мені зрозуміла логіка вибору Президента Зеленського. Він три місяці шукав сильного і досвідченого кандидата на пост віце-прем'єра з економіки. Але безуспішно. Хтось йому не підійшов, хтось відмовився. А Саакашвілі дуже підходив на роль локомотива реформ і тарана в здійсненні швидких і рішучих дій. Умовно кажучи, Зеленському потрібен новий "Богдан" в уряді", - сказав він.

Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Окрім цього, Фесенко запевнив, що для гарної ефективності Саакашвілі на новій посаді доведеться відати частину влади над Україною.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Для успішної діяльності Саакашвілі необхідні необмежені повноваження. І хтось тоді повинен поділитися владою - або сам президент Зеленський, в чому я сильно сумніваюся, або прем'єр-міністр. Думаю, Д. Шмигаль не в захваті від такої перспективи. Прямо і публічно Шмигаль не виступатиме проти Саакашвілі, так як його зараз підтримує Зеленський, але за свій статус буде боротися.. Цілком можливо, що у Саакашвілі не буде успішного результату… все-таки, дуже сильна криза, нехай і брак реального впливу на владу також позначиться. Наші проблеми набагато складніше і масштабніше. Лихий кавалерійською атакою їх не вирішиш. У цьому переконався і сам Зеленський", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв завершити війну на Донбасі до кінця президентського терміну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський стривожив зізнанням про доньку, президентство вилізло боком.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський запропонував Саакашвілі крісло віце-прем'єра.