Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна після закінчення карантину, спричиненого коронавірусом, повинна побудувати життя за новими стандартами.

Відповідний допис він оприлюднив у власному Telegram-каналі.

"Україна, як і весь світ, має навчитися жити за новими стандартами, за новою соціальною поведінкою. Послаблення карантинних обмежень не означає, що загроза мине. Прості правила можуть убезпечити нас і після закінчення карантину", - написав він.

Денис Шмигаль, фото: Кабмін
Денис Шмигаль, фото: Кабмін

Відтак, за його словами, нові стандарти соціальної поведінки повинні виглядати так:

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
  • Безпечна відстань (уникнення скупчень людей, дотримання відстані 1,5 метра один від одного);
  • Постійна дезінфекція (обробка поверхонь в приміщенні, де відбувається соціальна взаємодія та розміщення дезінфікуючих засобів);
  • Індивідуальний захист (використання захисних масок, рукавичок, забезпечення працівників необхідними засобами захисту).

Окрім цього, Шмигаль розписав правила "безконтактної економіки", куди входять: перехід до безготівкових платіжок, безконтактна доставка, онлайн-продажі і спеціальне обслуговування в супермаркетах, кафе і ресторанах.

Фото з допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Олександрівській лікарні Києва вже закінчуються місця для пацієнтів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в державі почалося виробництво ПЛР-тестів, які призначені для перевірки українців на коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що українців можуть почати масово тестувати на наявність імунітету до коронавірусу.