Микола Томенко на сайті Президента зареєстрував петицію, в якій закликає повернутись до перегляду Державного бюджету України й адекватно та радикально скоротити утримання влади на користь охорони здоров’я: МВС, Офісу Генерального прокурора, Офісу Президента, Верховної Ради та інших органів державної влади, які фактично не були скорочені при перегляді бюджету, зменшити зарплату чиновникам не лише на час карантину, а до кінця року, також призупинити бюджетне фінансування партій.

«Партія «Слуга народу» із 140 мільйонів гривень бюджетного фінансування відмовилась на користь народу від 70 мільйонів, і на цьому дякуємо. Але як щодо інших далеко небідних парламентських та владних «слуг»? В умовах епідемії ми не можемо собі дозволити утримувати партії мільйонерів Порошенка, Медведчука, Тимошенко й Вакарчука, нам потрібно рятувати українців. Якщо їм добровільно важко розпрощатись з бюджетними грошима, ми своїми голосами за петицію можемо їм в цьому допомогти».

В тексті петиції політик звернув увагу на те, що за результатами перегляду бюджету медичні заклади та медпрацівники опинились в нерівних умовах, а рівень заробітної плати та кількість коштів, виділених для закладів охорони здоров’я максимально впливають на якість лікування пацієнтів. Тому дана петиція стосується не лише медпрацівників, а й пацієнтів.

«Бідна медицина – хвора Україна! Після розподілу коштів для боротьби з COVID-19 склалась невтішна тенденція, коли лікарів, а відповідно й їхніх пацієнтів, поділили на 4 сорти: ті, що працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус; ті, хто працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус; ті, які працюють в умовах карантину, але не працюють безпосередньо з пацієнтами з підозрою на коронавірус - їхні зарплати залишаються без змін, а також медпрацівники майже 1000 лікарень, які не отримали належного фінансування. Їхні зарплати зменшаться. Також левову частку фінансування переклали на місцеві бюджети, які не можуть в нинішніх умовах утримувати заклади охорони здоров’я. Державна влада повинна гарантувати зарплати медпрацівникам та збереження фінансування всім закладам охорони здоров’я.»

Підтримати петицію ви можете за посиланням.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще