Володимир Путін забув про половців та печенігів і в новому звернення переключився на нового ворога - спартанців.

Російський президент Володимир Путін вирішив пояснити, чому не можна рятувати економіку за всяку ціну. Звернення господаря Кремля до простих росіян знову не обійшлося без уроків історії. Цього разу президент країни-агресора нагадав росіянам про те, що з хворими дітьми робили в Спарті.

Путін, звертаючись до росіян із закликом продовжувати дотримуватися самоізоляцію, нагадав про приклад Спарти, де хворих нібито скидали зі скелі.

"Кажуть, що в стародавній Спарті хворих, калік дітей скидали зі скелі Тайгет. Правда, сьогодні історики, археологи вважають, що це тільки легенда, міф. Але ми знаємо, що суспільство Спарти дійсно було побудовано на жорстоких порядках, однак їй це не допомогло, і вона втратила свою державність", - розповів президент у зверненні до громадян після наради з главами регіонів.

Він додав, що вважає цю історію повчальною.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

За словами Путіна, відправляти людей напризволяще не закладено в "генетичному коді" росіян.

До слова, в одному з минулих своїх послань він говорив про печенігів і половців, які "терзають Росію".

Вислови Путіна не пройшли повз увагу користувачів інтернету. Жарти про спартанців і генетичний код росіян вже заповнили соцмережі.

Щоправда, деякі користувачі соцмереж зрозуміли посил Путіна зовсім по-іншому. На їхню думку, він не відмовляється від методів спартанців, а, навпаки, застосовує їх проти своїх співгромадян.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Путін розповів про перемогу над печенігами і половцями

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін знайшов новий спосіб захоплення Донбасу

Також Знай.ua писав, "ДНР" підозрює Україну в створенні коронавіруса.