Президент Росії Володимир Путін підписав кілька указів, якими спростив собі масову паспортизацію окупованих територій України. Увагу на них звернув український політтехнолог і блогер Олексій Голобуцький в месенджері Telegram.

Путін, скріншот: YouTube
Путін, скріншот: YouTube

"А тим часом Путін в бункері підписав два закони, (...) які загрожують нашій нацбезпеці", - заявив він.

Спочатку Путін зробив безкоштовними отримання паспортів Російської Федерації для мешканців "Л/ДНР", а потім - дозволив отримувати російське громадянство без відмови від українського.

"Україну тепер ніхто не буде попереджати, що громадянин такий-то відмовився від її паспорта, тому що хоче стати громадянином РФ", - зазначив Голобуцький.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Згідно з його даними, завдяки цим законам глава російської держави зможе збільшити роздачу своїх паспортів в окупованих районах з 200 тисяч до декількох мільйонів.

"А ситуація "там проживають мільйони російських громадян" перетворює деокупацію Донбасу в зовсім іншу, набагато більш складну задачу, обтяжену судовими справами та новими трактуваннями міжнародного права", - сказав політтехнолог.

Також Голубицького здивував той факт, що українська влада ніяк не відреагували на новий крок Росії по Донбасу.

"Загроза більш ніж реальна та дуже масштабна", - запевнив він.

Донбас, кадр з відео
Донбас, кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Донеччині в результаті ворожого обстрілу загинув 33-річний військовий зі Славського.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "ДНР" підозрює Україну в створенні коронавіруса.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти вирішили перейменувати Донецьк в Сталіно.