З'явилася інформація, що Національна поліція відкрила кримінальне провадження проти колишнього голови департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Максима Іонова, якого раніше звільнили за відмову підписувати закупівлі у "Элдимед". Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами журналіста, "Элдимед" – підставна організація, а її інтереси лобіює в. о. голови ОДА Василь Володін. Ще до початку пандемії та масових замовлень апаратів ШВЛ вона вигравала тендери тільки на закупівлю дрібних витратних матеріалів.

"Хвацько! Максима Іонова повинен був підписати закупівлю 46 апаратів штучної вентиляції легенів на суму 33 мільйони, яку організувало керівництво облдержадміністрації на тендері 27 березня. Але Максим побачив, що терміни поставки дуже далекі, фірма "Элдимед" маленька, без досвіду роботи, яка раніше виграла торги всього на суму в 2 мільйони гривень і не мала справ з поставками ШВЛ і іншої складної техніки, і він відмовився підписувати договір – адже в такому разі він ставав би співучасником", – написав Бутусов.

6 квітня компанія написала листа в Київську ОДА про те, що не може виконати умови поставки апаратів ШВЛ і попросила перенести терміни.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Здавалося б, директор департаменту проявив обачність. Але за це Іонова звільнили з посади, а щоб він припинив виступати в медіа, сьогодні Нацполиция відкрила кримінальну справу за заявою депутата – "слуги народу" з Полтавської області!" – зазначив співробітник ЗМІ.

Також він здивувався, чому не можна купити апарати на суму понад 1,2 мільйона доларів через серйозні професійні структури.

"Треба тільки через якісь "роги і копита", близькі до керівництва області. А як же "Мрія", поставки "Епіцентру", "Розетки", і все, що у нас піарять влади, чому не можна купити через якісь відомі великі структури, які ганяють літаки з Китаю? Але в результаті чиновник, який не хоче все це схвалювати, підлягає звільненню, і тепер буде ходити під кримінальною справою. "Боротьба з корупцією" – вона така", – резюмував Бутусов.

Юрій Бутусов, скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Львівщині вірус забрав життя бравого військового.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Львові лікарі рятують життя маленької дитини хворого коронавірусом.

Також "Знай.ua" писав, що психіатричні лікарні готуються до масових скорочень.