Законопроєкт «Про внутрішній водний транспорт», прийнятий Верховною Радою в першому читанні, спрямований проти народу України, проти України як держави і проти розвитку українського суднобудування. У разі прийняття він знищить український прапор на українських річках.

Про це в інтерв'ю Latifundist.com заявив засновник найбільшого сільськогосподарського підприємства "Нібулон" і один з найбільших платників податків країни Олексій Вадатурський.

За його словами, свою позицію він намагався донести народним депутатам, але особливо - міністру інфраструктури Владиславу Криклію.

"На всіх засіданнях за участю міністра інфраструктури Владислава Криклія, глави транспортного комітету Верховної Ради Юрія Кісєля, членів транспортного комітету, на зустрічах в різних комітетах Верховної Ради я акцентував увагу насамперед на недоліках проєкту закону "Про внутрішній водний транспорт" в існуючій редакції. Я пояснював, що мова йде не про інтерес нашої компанії, а про інтереси України в цілому", - розповів Вадатурський.

За його словами, законопроєкт представляє собою редакцію часів Януковича, але з ще більш згубними оновленнями, які ведуть за собою значні збитки для економіки України.

Популярні новини зараз
Отримання повістки при відстрочці: нові правила, про які треба знати кожному Пенсію більше не побачите: кому із літніх українців терміново треба прийти до "Ощадбанку" Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей
Показати ще

По-перше, проєктом закону допускається скидання нечистот по ходу руху суден у територіальних водах морських портів і в цілому по внутрішніх водних шляхах України.

По-друге, легалізуються тіньові схеми видобутку піску при днопоглибленні Дніпра.

По-третє, проєкт закону допускає заправку іноземних суден в нейтральних водах, за 12-мильною зоною, які формально здійснюють рейси в режимі каботажного плавання у внутрішніх територіальних водах.

"Тим самим легалізується тіньова схема контрабанди палива в Україні. Переконаний, що вже визначені ті, хто очолить прикриття цієї схеми", - заявив Вадатурський.

За його словами, створюють такі законопроєкти ляльководи, реалізує Офіс реформ і Міністерство інфраструктури на чолі з міністром Владиславом Кріклієм.

Раніше стало відомо, що Міністерство Криклія "вичавлює" з підприємців відразу 7 податків в портах. В українських портах сьогодні діють найвищі в Чорному морі і одні з найвищих в світі портових зборів.