Міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці в Facebook розповів про основні положення так званого “антиколомойского закону”. Нагадаємо, однією з головних вимог МВФ для надання нового траншу кредиту була заборона на передачу Приватбанку його колишньому власникові Ігорю Коломойському. Глава Мін'юсту заявив, що перший крок вже зроблений, тепер законом потрібно пройти Конституційний суд і, можливо, Європейський суд з прав людини.

Денис Малюська, скріншот: YouTube
Денис Малюська, скріншот: YouTube

Малюська роз'яснив основні положення, з-за яких “ламалися списи”. Тепер держава не може передавати колишнім власникам банки, раніше визнані неплатоспроможними або виведені з цього стану. Навіть суд не може повернути колишньому акціонеру право володіння банком. Якщо суд визнає, що держава націоналізувала банк незаконно, колишні власники можуть претендувати тільки на виплату компенсації. Акції їм також ніхто не поверне.
Сума компенсації розраховується міжнародною аудиторською компанією. Для розрахунку використовується вартість акцій на момент націоналізації. Якщо банк раніше був визнаний неплатежеспособном, сума може бути нульовою. Також прискорений процес передачі фінансової організації державі. Тепер це може відбутися за кілька днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський проговорився про новий послабленні карантину – "Показники дозволяють".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, ніяких платіжок – Зеленського просять скасувати оплату комуналки на період карантину.

Також портал Знай.иа писав, ослаблення карантину з 11 травня – куди можна буде піти і не отримати штраф.