Про це заявив директор спеціальних проектів науково-технічного центру «Психея», один із співавторів стратегії Геннадій Рябцев.

«Коли стратегія приймалася, то було передбачено її періодичне оновлення по завершенню кожного етапу цієї стратегії. Оскільки перший етап закінчується в 2020 році, логічним виглядає необхідність визначення результатів реалізації першого етапу і коригування завдань енергетичної стратегії у світлі тих змін, які сталися останнім часом», - сказав Рябцев.

При цьому він підкреслив необхідність оновлення документа, а не написання нового, оскільки поставлені в ньому цілі залишаються актуальними. За його словами, ряд сьогоднішніх проблем в енергетиці загострилися через ігнорування органами виконавчої влади тих завдань, які були передбачені Енергостратегією-2035 для реалізації на першому етапі.

«Там чітко було встановлено, що за цей час необхідно вирішити проблеми з перехресним субсидуванням, з боргами, з формуванням необхідного правового поля для реалізації нових ринкових принципів на всіх ринках – починаючи від ринку електричної енергії і закінчуючи ринком житлово-комунальних послуг», - пояснив Рябцев.

Нагадаємо, раніше директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко заявив, що Минекоенерго слід скоригувати Енергостратегію-2035 з урахуванням змін в економіці і зниження попиту на електроенергію.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще