Про це повідомила директор Європейсько-українського енергетичного агентства Олександра Гуменюк.

«Ми ще не отримали фінальну версію меморандуму. Вчора відбувалася зустріч з інвесторами, були надані пропозиції, щось було озвучено зі сторони міністерства. Сьогодні відбулася зустріч в антикризовому енергетичному штабі. Так що там теж, можливо, були прийняті додаткові правки. Чекаємо на письмовий варіант, не зі слів, а письмовий варіант меморандуму», - сказала Гуменюк.

Вона також зазначила, що серед членів Європейсько-українського енергетичного агентства немає єдиної позиції щодо положень меморандуму, і пошук компромісного рішення триває.

«На жаль, немає однозначної стовідсоткової позиції у всіх. І також хочу зазначити, що є деякі члени агентства, які, зважаючи на версію меморандуму, що була на минулому тижні, наприклад, вони, на жаль, не можуть погодитися з такими умовами і не будуть підписувати цей меморандум. А якщо будуть внесені зміни до закону, це буде вважатися ретроспективним і приводом для звернення до арбітражів», - повідомила Гуменюк.

Раніше Олександра Гуменюк зазначала, що погоджений з інвесторами у сектор «зеленої» енергетики меморандум має стати основою для ухвалення відповідних змін до законодавства.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець раніше повідомляла, що найближчим часом Мінекоенерго відновить переговори з інвесторами у проекти з відновлювальної енергетики, а міністерство протягом тижня напрацює для обговорення з ними проект Меморандуму, в якому будуть прописані умови реструктуризації, перегляду «зеленого» тарифу, будівництва станцій та інші умови для сектору ВДЕ.