Президент України Володимир Зеленський написав колонку у видання The New York Times, в якій розповів про перший рік свого президентства. Він зазначив, що ніколи не вважав роботу глави держави легкої, але пандемія стала несподіванкою навіть для нього. Зеленський поділився також своїми очікуваннями і успіхами. Президент зазначив, що привів до влади команду розумних, енергійних та професійних людей.

Володимир Зеленський, скріншот відео
Володимир Зеленський, скріншот відео

“Ми покладали великі надії і були рішуче налаштовані на поліпшення нашої країни, яка перебуває в стані війни, як вдома так і на світовій арені. Потім минув рік”, — написав Зеленський.

Президент також згадав, як став відомим на весь світ не завдяки своїй попередній роботі коміком, а через один дзвінок з президентом США Дональдом Трампом.

Зеленський на нагрітому стільці, фото:president.gov.ua
Зеленський на нагрітому стільці, фото:president.gov.ua

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Розповів президент і про те, що вважає війну на Донбасі важливим випробуванням особисто для себе. Але в березні Зеленський зіткнувся ще з одним викликом як глава держави — пандемією Covid-19.

"Але це все ще не приреченість і морок. Той промінь, який вселяв в мене надію на тлі всіх цих криз, був одним і тим же: міжнародне співробітництво. Це був і буде шлях вперед", - пояснює він.

Зеленський розповів, що незважаючи на процедуру імпічменту Трампа, Україна залишається важливим партнером для США, продовжує отримувати військову допомогу і має двопартійну підтримку з боку демократів та республіканців.

Що стосується пандемії, Зеленський похвалився тим, як українська авіація допомагає транспортувати гуманітарні вантажі по всьому світу. Згадав він і те, що Україна відправила до Італії своїх лікарів під час епідемії.

Він також зазначив, що Україна отримує допомогу від багатьох країн світу, а зараз всі знаходяться в очікуванні узгодження програми з МВФ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський замість пояснень засипав українців новими обіцянками

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський обізвав бандитом мера Черкас Бондаренко: "Я з такими..."

Також Знай.uа писав, Лесєв показав, як Зеленський всього за рік перетворився не Порошенко