Це випливає з листа нардепа на адресу СБУ.

«В період 25-26 травня стався обвал цін на біржовому сегменті ринку на добу вперед. 26 травня ціна базової навантаження склала 858 грн за МВт-год, що на 36% нижче, ніж 16 травня. При цьому 25 травня ціна склала 791 грн за МВт-год, що на 40% нижче, ніж 15 травня», - написав Герус.

За його словами, на ринку ну добу вперед спостерігалося скорочення попиту на електроенергію, тоді як нардеп вважає, що попит навпаки – повинен збільшуватися завершення карантину.

На думку депутата, таке зниження цін на електроенергії на ринку є негативним явищем.

Як повідомлялося, для подолання кризи в енергетиці в Україні створено Антикризовий енергетичний штаб під керівництвом прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. За підсумком першого засідання, яке відбулося 29 квітня, був затверджений новий енергетичний баланс на 2020 рік, який вирішив частина проблем енергетичної галузі. 19 травня відбулося друге засідання штабу, на якому Кабінет міністрів дозволив держкомпанії «Енергоатом» укладати двосторонні договори з промисловими підприємствами.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше в. о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславець заявляла, що ручне втручання в роботу ринку електроенергії для примусового зниження тарифів на електроенергію для промисловості призвело до того, що галузь переживає найбільшу кризу, а енергетичні підприємства не можуть працювати за багатомільярдних боргів. За оцінками відомства, дефіцит коштів в енергоринку України за підсумком 2020 року може досягти 50 млрд грн.