У Росії, яку США цьогоріч звинуватили в приховуванні випробувань зброї масового ураження, прийняли нову ядерну доктрину.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про державну політику в галузі ядерного стримування. Документ набуває чинності 2 червня 2020 року.

Підписаний Путіним указ визначає умови, при яких Москва може застосувати ядерну зброю. Указ опубліковано на порталі правової інформації РФ.

Володимир Путн підписав ядерну доктрину, фото nk.org.ua
Володимир Путн підписав ядерну доктрину, фото nk.org.ua

Зазначається, що наказ про нанесення ядерного удару може віддати лише президент. Він може проінформувати військово-політичне керівництво інших країн і міжнародні організації про готовність застосувати ядерну зброю, про рішення щодо його використання або про факт його застосування.

У документі названо випадки, в яких Росія може застосувати ядерну зброю:

* Надходження достовірної інформації про старт балістичних ракет, що атакують територію Росії і / або її союзників;

* Застосування противником ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження проти Росії і / або її союзників;

* Вплив противника на критично важливі державні або військові об'єкти Росії, виведення з ладу яких призведе до зриву відповідних дій ядерних сил;

* Агресія проти Росії із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено існування держави.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

ракети з ядерним потенціалом, фото newvz.ru
ракети з ядерним потенціалом, фото newvz.ru

У ядерній доктрині РФ прописані головні загрози для сучасної Росії - це наявність у країн ядерного та інших видів зброї масового ураження, неконтрольоване поширення ядерної зброї, розміщення ядерної зброї на території неядерних держав, розгортання в інших країнах наступальних озброєнь, розміщення засобів ПРО і ударних систем в космосі і нарощування сил загального призначення у російських кордонів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Путіна застосували ядерну зброю "судного дня"

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі з'явився додаток, який показує руйнівні наслідки після вибуху ядерної бомби.

Також Знай.ua писав, Путін стривожив світ ядерною "заначкою"