Службу безпеки України зобов'язали порушити провадження проти міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Суддя задовольнив вимогу нардепа від "Голосу" Олександри Устинової.

Відповідне рішення виніс Шевченківський районний суд Києва.

Про це вона написала у своєму Facebook.

"Сьогодні через суд примусила СБУ відкрити кримінальну справу проти міністра охорони здоров'я Максима Степанова за статтею 113 Кримінального кодексу України, а саме диверсію проти країни", повідомила депутат.

Справу порушили-за можливої корупції при закупівлі медичних костюмів для українських лікарів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

До посту Устинова прикріпила судове постанову

У середині квітня "Медичні закупівлі України" домовилися про закупівлі 90 тисяч костюмів українського виробника "Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (245 грн за одиницю). Моз при цьому закладав велику суму на закупівлю. Пізніше Шаталова заявила, що закупівельну підприємство придбало не ті костюми.

Сьогодні через суд змусила СБУ відкрите кримінальне провадження проти міністра охорони здоровя Максима Степанова за...

Geplaatst door Oleksandra Ustinova op Donderdag 4 juni 2020

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на численну критику з боку українців щодо роботи Минздравав і нагадав про псевдореформе медичної галузі в державі.

Відповідний відеоролик опублікували на офіційній Facebook-сторінці Моз.

"останнім часом Моз згадують у негативному тоні, звинувачують у всіх можливих і неможливих злочинах. Здійснюють медійні атаки і політичний тиск. Тому я вважаю необхідним прояснити ситуацію. На посаді міністра вже два місяці і можу стверджувати – системи охорони здоров'я в Україні немає. Це окремі уламки радянського минулого, шматочки абстрактних нездійснених проектів майбутнього, відсутність нормальної нормативної та ресурсної бази, а система повністю знищена", – сказав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, оприлюднена декларація міністра Степанова.

Як повідомляв Знай. ua, франківчанка стала правою рукою глави Моз Степанова.

Також Знай. ua писав, що Степанов оголосив про фіаско реформ Супрун.