Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Його Святістю Папою Франциском, а також попросив допомоги щодо звільнення українців, яких взяли в полон на Донбасі та Криму.

Про це повідомили на сайті ОП.

Як відзначається, під час розмови Зеленський звернувся до Святого Престолу з проханням про допомогу у звільненні всіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в окупованому Криму та в Росії.

Зеленський та Папа Франциск у Ватикані

"Ми шукаємо рішення для просування вперед у мирному врегулюванні. Україна не піде на порушення "червоних ліній" стосовно власної безпеки, суверенітету й територіальної цілісності", – сказав глава держави.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

В свою чергу Папа Франциск відзначив, що опікується питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа, а також попросив Зеленського переказати вітання українському народу, до якого Папа почувається близьким серцем.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Зеленського потягнуло до м'яса після зустрічі з журналістами - "В масці можна залишатися непоміченим"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський розповів про відставку Авакова.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський назвав можливих кандидатів на посаду міністра освіти та науки.