Одіозний народний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива висунув вимогу перейменувати проспект Степана Бандери на честь убитого поліцією афроамериканця Джорджа Флойда, смерть якого викликала хвилю народного гніву. Імовірно, пропозиції скандального політика мають саркастичний характер.

Відповідний допис Кива розмістив на своєму Telegram-каналі.

"В солідарність з американським народом, розділяючи їх національне горе у зв'язку з трагічною загибеллю чорношкірого великомученика. Як Народний депутат України, пропоную оголосити тиждень жалоби і перейменувати в Києві проспект Степана Бандери в проспект Флойда !!! Так само звертаюся до митрополита Епіфанія з вимогою канонізувати невинно убієнного Флойда і призначити день шанування його в церкві.

Звертаюся до примьер-міністра Шмигаля з вимогою виділення матеріальної допомоги в розмірі 10 000 000 $ сім'ї загиблого афро-американця, борця за свободу і права чорношкірих людей! Прошу розглянути можливість включення Флойда в списки Небесної сотні, як людини почав «революцію гідности» в Сполучених Штатах Америки !!!" - йде мова у публікації.

Скріншот Telegram
Скріншот Telegram

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Оцінити з морально-етичного боку висловлювання Киви важко. Деякі твердження політика виглядають сумнівними, або навіть можуть розцінюватися як глум над пам'яттю жертв як в Україні, так і в США.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, По різні боки барикад: фото з копом афроамериканцем і протестуючим розбурхало людей по всьому світу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Стали на коліна перед темношкірими — білі американці попросили вибачення.

Також Знай.ua писав, що Джаред Лето показав, як бунт з Джокера став реальним - "Расизм гірше за пандемію".