Глава держави Володимир Зеленський відреагував на Всесвітній день донора крові та звернувся до українців, порадивши їм, задумуватися над вічними цінностями життя.

Відповідна інформація з'явилася на сайті Офісу президента.

"У цьому році заходи в рамках Всесвітнього дня донора крові відбуватимуться під гаслом "Здавати кров в ім'я здорового світу", метою яких є привернення уваги до особистого внеску кожного донора у збереження здоров'я людей. Саме тому закликаю усіх замислитися над вічними людськими цінностями, такими, як співчуття і любов до ближнього, доброта й альтруїзм, що, безперечно, є базовими принципами системи донорства", - сказав він.

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Також президент наголосив, що для того, аби в країні завжди залишався запас безпечної крові, її завжди можна добровільно та безкоштовно здати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Переконаний, що доступ пацієнтів до достатніх запасів безпечної крові та продуктів крові може бути забезпечено лише завдяки регулярному добровільному та безоплатному донорству і є ключовим компонентом системи національної безпеки країни".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський після року президентства згадав про анексований Росією Крим.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп дозволив копам використовувати задушливі захоплення.

Також Знай. ua писав, що Зеленський пообіцяв особисто взятися за Чернігівську область.